Siffran inom parantes syftar på antal i respektive kategori.

Fritextsökning
Bed and breakfast

Bed and breakfast

B&B är en växande hotellkategori i Italien. Vi är inte sena att uppmuntra denna trevliga och prisvärda boendeform. Ofta är antalet rum mycket begränsat, vilket gör boendet personligt och individuellt. Prova att bo på B&B nästa gång du reser till Italien!

Gård

Gård

Att bo på gård i Italien är en upplevelse utöver det vanliga och det finns inget bättre sätt att uppleva den italienska landsbygden. Oavsett om du är ute efter att plocka oliver och rida, eller spela golf och ligga vid poolen kommer du att hitta något som passar här hos oss. Gårdar som tar emot gäster kallas agriturismi på italienska. Standard och prisklass varierar mycket. En del gårdar är äkta i den mening att de har djurhållning och odlingar, andra närmar sig snarare kategorin hotell.
Hotell

Hotell

Välkommen till Italienspecialistens hotellregister. Här hittar du hotell i alla prisklasser i hela Italien. Uppgifterna som anges i presentationerna av hotellen kommer från hotellen själva. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar, och råder dig som besökare att alltid kolla aktuellt pris på hotellets egen hemsida. Vi har besökt flera av hotellen som annonserar hos oss, men långt ifrån alla. Vi hoppas att hotellen lever upp till allt som anges på deras hemsidor och helst överträffar alla förväntningar. Skulle så inte vara fallet får ni gärna maila oss.
Slott och antika villor

Slott och antika villor

Välkommen till en värd av klirrande silverbestick, 1700-tals divaner och klassisk musik. Här hittar du historiska boenden i Italien. Flera av dessa är slott, men även antika villor och boenden med en speciellt intressant historia har funnit sin plats på den här sidan.
Hus att hyra i Italien

Hus att hyra i Italien

Hyra hus i Italien

Välkommen vårt register av uthyrningsobjekt i Italien. Här kan du söka semesterbostad per region. Om du hittar ett objekt som verkar passa dig kontaktar du oss via mail eller telefon så hjälper vi dig att kolla tillgänglighet och boka.

Dolomiternas bästa pister

Dolomiti pister i Italien


8 nedfarter man inte vill missa...  läs mer »

Europas bästa skidåkning!

Italien

 

Här gäller värkligen det ljuva livet. Cervinia visar upp Italiens bästa sida med en annorlunda och gästvanlig by, ett mycket stort och snösakert skidsystem med Europas högsta skidåkning...  läs mer »

Dykning på Sardinien

Dykning på Sardinien

Sardinien ligger närmare än någonsin. Med direktflyg till staden Alghero ligger några av Europas finaste undervattensmiljöer bara några timmar bort. På dykcentret Capo Galera finns dyk som passar alla.  läs mer »

Klubb: Milano

 

Här är en sammanfattning av vad som gäller på klubbscenen i den lombardiska huvudstaden.  läs mer »

Ponza på egen hand

ponza ön i italien

Ponza är en liten paradisö utanför Lazios kust. Rent vatten, förtrollande miljö och gott om bra restauranger gör att ön har...  läs mer »

Smultronställe: Calcata

byn calcata , lazio i italien

Italienspecialisterna fastnade ett par dagar i en trevlig by strax norr om Rom, och vill gärna tipsa dig om att göra samma sak.  läs mer »

Med kärlek från Verona

resa i Verona , Italien

Det är mer romantiskt med opera under sommarnattens tak än funderingar på olycklig kärlek utanför en halvtafflig turistattraktion...  läs mer »

Så nära och ändå så långt bort

caprarola i lazio i italien

Trekvart norr om Rom stannar bussen om man vinkar från vägkanten. Här ligger skogarna som romarna var rädda för intill Italiens bästa golfbana. På sjövattnet kan man koka fisksoppa...  läs mer »

Bland fashionistas och fotbollsproffs

bland fashionista i italien

Det här är Italiens VIP resmål just nu.
Italiens i särklass lyxigaste semesterliv finns att hitta...  läs mer »

Budgethotell i Rom

restaurangtips tibern rom

Centralt och prisvärt är oftast nyckelorden när man är på jakt efter hotell i den eviga staden...  läs mer »

Adriatiska Rivieran är perfekt för en veckas semester i Italien

Adriatiska rivienar Riccione

Rivieran sträcker sig längs Adriatiska havet och omfattar en sträcka om ca 100 km. Man kan säga att Riviera Romagnola börjar...
   läs mer »

Den vita drottningen av oliverna...

ostuni, apulien i italien

...kallas den lilla kuststaden Ostuni i Puglia (Apulien). Den skulle också kunna kallas havets syster eller solens dotter. Ostuni tycks vara en magnet för allt underbart med Puglia...  läs mer »

Italienska flygplatser

Information om flygplatser över hela Italien  läs mer »

Restaurangtips längs Tibern i Rom

restaurangtips tibern rom

Floden Tibern är Roms aorta. Längs dess slingrande silhuett hittar man många av Roms bäst bevarade gastronomiska hemligheter...  läs mer »

Dela dina reseupplevelser med andra.

Skicka din reseberättelse med 2 bilder till minresa(at)italienspecialisten.se

   läs mer »

Marche - ett älskvärt Italien

reion marche i italien

Marche är en älskvärd region, med lågmäld turism och genuin atmosfär. Landskapet är varierat och erbjuder både kust med fina stränder, berg och kullar. I södra Marche finner vi ett pärlband av trevliga badorter, intressanta konststäder och charmiga byar...  läs mer »

En fantastisk chans att se Caravaggio i Rom

Caravaggios utställning i rom
Pågår 20 februari – 13 juni 2010

År 2010 är det fyra hundra år sedan mästaren dog.
Caravaggios realism och särpräglade ljusdunkelmåleri fick en enorm betydelse för måleriet under 1600-talet.

I utställningen visas bland annat "Il Bacco" från Uffizi, "Davide con la testa di Golia" från Galleria Borghese,  "I musici" från Metropolitan, "La Cena di Emmaus" från National Gallery of London. (Total visas 30 målningar)

 

Utställnings namn:
Caravaggio

Var:
Scudeire del Quirinale
Via XXIV Maggio, 16 - Rom


Info:
tel 06 39967500, 06 696270
fax 06 696271
info@scuderiequirinale.it
www.scuderiequirinale.it

Valle Aosta

regionen molise i Italien

Italiens minsting - kaxigast på skidåkning

Det är lätt gjort att börja rabbla siffror, höjder, längder, kilometer och snödensitet när man pratar om Aosta. Det här lilla hörnet längst upp i nordvästra Italien samlar flera av älsklingarna bland italienska skidorter inom sina gränser. Förutom en handfull storkändisar finns här drygt 5 000 mindre skidorter att upptäcka.
Vi börjar med Cervinia, som vilar på den solida vetskapen...  läs mer »

Molise

regionen molise i Italien

På upptäcktsfärd i det bortglömda Italien

Molise är utan tvekan den mest okända regionen i Italien, och smaken av upptäcktsfärd är ljuv. Molise har bara varit en självständig region sedan 1964. Innan dess var området en del av Abruzzo.
Ungefär halva Molise är bergigt. På gränsen till Kampanien ligger Matesemassivet som vid Monte Miletto når den imponerande höjden av 2050 meter.
Att entra bergsmassivet vid Passo di Vinchiaturo är en fin upplevelse...  läs mer »

Sardegna

regionen sardinien i Italien

Stillsamma fiskebyar möter karibiskt vatten, rosa granit och flödande champagne

Sardinien är, för att vara Medelhavets andra största ö, inte speciellt stort.
På 24 090 km2 ryms dock en mångfald som saknar motstycke. Landskapet är otroligt varierat, det sardiska språket skiljer sig från by till by och kontrasten mellan total översvämmande lyx och enkel landsbygdsmiljö, på gränsen till fattigdom, är omvälvande...  läs mer »

Sicilia

regionen sicilen i Italien

Triangeln på andra sidan sundet

Hängbron som ska överbrygga Messinasundet och förbinda det italienska fastlandet med Sicilien kommer att bli den längsta i världen. Den dryga timman det tar med färja från Reggio di Calabria idag, minskas ned till sex minuter med bil.
Sicilien omges av flera ögrupper: Eoliska öarna, Egadiska öarna och Pelagiska öarna är de största...  läs mer »

Calabria - Kalabrien

regionen kalabrien i Italien

Suggestiva skogar och gudomliga stränder

Större delen av Kalabrien (Calabria på italienska) täcks av Parco della Calabria. Området blev park redan 1968, och omfattar 17.000 hektar. Parken är uppdelad i tre delar. Längst norrut hittar vi Sila Grande och Sila Piccola, Calabriens högland. La Sila täcks av suggestiva, tätvuxna skogar som genomborras av ett nät av floder...  läs mer »

Basilicata

regionen basilicata i Italien

Italiens filmstjärna

Få vet något alls om Basilicata. Och snarare känner många till att det är ett av Italiens fattigste områden, än att flera filmer spelats in här och att kusten är lika dramatiskt vacker som Amalfikusten. Basilicata har begåvats kust mot två hav. I sydväst hittar vi Joniska havet och i sydöst skvalpar Tyrrenska havet....  läs mer »

Puglia

regionen apulien i Italien

Italiens vackraste färgpalett

Det är något ursprungligt och rent med Puglias färgnyanser. Det vita från husen, från mandelblommorna och vägarna och det blågröna från det ständigt närvarade havet. Det silvergröna från olivträden och den rödbruna jorden. Färger som fascinerar.
Puglia, eller Apulien som det kallas på svenska...  läs mer »

Campania

regionen kampanien i Italien

Mellan fashionabelt och pittoreskt

Om Campania vore en kvinna skulle hon vara avundsvärt vacker och samtidigt ha båda fötterna på jorden. Eller kanske skulle den här regionen kunna illustreras med flera personligheter: den temperamentsfulla Vesuvius, den gatusmarta Neapel, den väldressade Capri och den romantiska Amalfi...  läs mer »

Abruzzo

regionen abruzzo i Italien

Där tiden står still

Abruzzo fascinerar. Här befinner vi oss vid portarna till syditalien, eller mezzogiorno, som det ofta kallas på italienska. Skillnaden från den rika grannregionen Marche är påtaglig. I byarna i Abruzzos bergiga inland går de gamla kvinnorna svartklädda. Dialekten är ofta så lokal att den är omöjlig att förstå...  läs mer »

Lazio

regionen lazio i Italien

I skuggan av den eviga staden

Många missar Lazio. Kanske för att Rom ofta är målet för ett besök i regionen. Resten av Lazio ligger helt enkelt för nära.
Redan i huvudstadens omnejd har vi de intressanta Castelli Romani. Dessa fortifierade småstäder tillhörde under medeltiden olika romanska adelsfamiljer, ständigt i luven på varandra...  läs mer »

Umbria

regionen umbrien i Italien

Uppstickaren Umbrien

Umbrien har börjat låta allt mer bekant för oss svenskar. För när Toscana börjar svämma över av turister och priserna skjuter i höjden, då sneglar vi österut och undrar vad som döljer sig bakom de gröna toscanska kullarna. Och faktum är, att det vackra lantbrukslandskapet fortsätter även på den umbriska sidan. Många är vi som har läst bästsäljaren Under Toscanas sol av Frances Mayes...  läs mer »

Marche

regionen marche i Italien

Sssshhh, kan du bevara den här hemligheten?

Det finns en region som vi på Italienspecialisten känner lite bättre. Marche är för oss en mycket kär vän. Fler och fler hittar hit, och det är nästan med ett stick av svartsjuka som vi pionjärer betraktar dessa entusiastiska besökare. Men glädjen att få dela med sig av ett smultronställe är givetvis större.
Marche utgör en smal remsa av Italien, inklämt mellan Toscana och Umbrien i väst och Adriatiska havet i öst...  läs mer »

Toscana

regionen toscana i Italien

Italiens förebild

Toscana har blivit symbolen för allt gott med Italien och det vilar ett magiskt sken över själva ordet. Många delar drömmen om att besöka Toscana och de som redan gjort det, återvänder garanterat. För Toscana ger mersmak. Alla hittar sin favorit bland godsakerna, oavsett om det handlar om en speciell vingård, en doftande vandringsled eller en utesevering på en soldränkt piazza.
Fortfarande finns det delar av denna rika italienska region att upptäcka...  läs mer »

Prenumerera på innehåll