Summary
Yield | |
---|---|
Prep Time | 45 minutes |
Artiklar | Italienska matrecept |
Typ av rätt | Dessert |
Ingredienser
- 3 äggvitor i rumstemperatur
- 3 tbsp socker
- 300 g vispgrädde
- 2 espressokoppar med starkt kaffe
- 2 tbsp matskedar pulverkaffe
Instructions
Gör kaffet i en espresso- eller mockabryggare. Häll i kaffepulvret i det färdiga kaffet så att det löser upp sig. Kyl kaffet.
Vispa grädden i en skål. Vispa sedan äggvitor och socker tills det blir luftigt i en annan skål och tillsätt sedan den vispade grädden. Tillsätt slutligen det kalla kaffet.
Klä en rektangulär form med folie och häll i smeten. Ställ in i frysen i ca 6 timmar. Ta ut 10 minuter innan servering och låt tina något. Vänd sedan upp semifreddon på ett serveringsfat och dekorera med choklad eller kaffebönor.
- Logga in får att skriva kommentarer
- Export to RecipeML
- Utskriftsversion