Semifreddo al caffè

Summary

Yield6
Prep Time45 minutes
ArtiklarItalienska matrecept
Typ av rättDessert

Beskrivning

italiensk semifreddo kaffe

En klassisk somrig italiensk efterrätt, som görs med espressokaffe. Detta förstärks ytterligare av pulverkaffe (typ Nescafe).

Ingredienser

  • 3 äggvitor i rumstemperatur
  • 3 tbsp socker
  • 300 g vispgrädde
  • 2 espressokoppar med starkt kaffe
  • 2 tbsp matskedar pulverkaffe

Instructions

Gör kaffet i en espresso- eller mockabryggare. Häll i kaffepulvret i det färdiga kaffet så att det löser upp sig. Kyl kaffet.
Vispa grädden i en skål. Vispa sedan äggvitor och socker tills det blir luftigt i en annan skål och tillsätt sedan den vispade grädden. Tillsätt slutligen det kalla kaffet.
Klä en rektangulär form med folie och häll i smeten. Ställ in i frysen i ca 6 timmar. Ta ut 10 minuter innan servering och låt tina något. Vänd sedan upp semifreddon på ett serveringsfat och dekorera med choklad eller kaffebönor.

Notes

italiensk semifreddo kaffe     italiensk semifreddo kaffe