Pasta alla pecorara (fåraherdens pasta)

Summary

Yield6
Prep Time15 minutes
ArtiklarItalienska matrecept
Typ av rättPrimi

Beskrivning

italiensk fåraherdens pasta

I den här enkla men delikata rätten spelar råvarorna en viktig roll. Färsk salsiccia kan man få tag på i en saluhall, italiensk delikatessbutik eller välsorterad livsmedelsaffär. Pecorinon ska i det här fallet vara en lagrad hård variant, till exempel pecorino romano, som har den rätta sältan.
 

 

Ingredienser

  • 600 g lång pasta (t ex linguine el. spaghetti)
  • 500 g färsk salsiccia
  • 1 glas torrt vitt vin
  • riven pecorino (ost)

Instructions

Skär salsiccian i småbitar. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Glöm inte att salta vattnet! Bryn salsiccian i en panna tillsammans med det vita vinet. Häll av vattnet på pastan och rör ned med övriga ingredienser.

Notes

italiensk fåraherdens pasta     italiensk fåraherdens pasta