Spaghetti ajo, ojo e peperoncino

Summary

Yield4
Prep Time15 minutes
ArtiklarItalienska matrecept
Typ av rättPrimi

Beskrivning

italiensk Spaghetti ajo, ojo e peperoncino

Vitlök och cayennepeppar är två grundstenar i det italienska köket. Och faktum är att man kan skapa storverk enbart med dessa kryddor, lite spaghetti och en fin olivolja. Riv lite parmesan över om du råkar ha det i kylen.

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 T olivolja
  • salt
  • 2 hel cayennepeppar

Instructions

Koka spaghettin. Glöm inte att salta vattnet ordentligt.
Värm olja i en panna. Smula ned cayennepeppar i oljan och lägg i vitlöksklyftorna (platta till dessa först). Låt vitlöken värmas men absolut inte brännas.
När pastan har kokat färdigt, häll av vattnet och lägg i pastan i pannan med olja. Fortsätt värma och vänd pastan i pannan några gånger så den helt smaksätts av den kryddiga oljan. Riv lite parmesan över om du har det till hands.

Notes

italiensk Spaghetti ajo, ojo e peperoncino      italiensk Spaghetti ajo, ojo e peperoncino