Mozzarella fritta (friterad mozzarella)

Summary

Yield6
Prep Time30 minutes
ArtiklarItalienska matrecept
Typ av rättFörrätter

Beskrivning

italiensk mozzarelle fritte

Tilltugg som ofta serveras med något gott att dricka i baren. Mozzarellan blir lagom seg och mjuk innanför den knapriga friterade ytan. Håll dig till en olja i god kvalitet.

Ingredienser

  • 300 g mozzarella
  • 2 ägg
  • mjöl
  • olja att fritera i
  • ströbröd
  • salt

Instructions

Knäck äggen och vispa dem, salta. Skär mozzarellan i tärningar (inte för små) om det inte är minimozzarella. Doppa mozzarellan först i ägg och sedan i ströbröd, så att ytan täcks med ströbröd. Värm oljan i en panna om du inte har fritös. Doppa mozzarellabitarna, en efter en i oljan så att de får en gyllene yta. Lägg på hushållspapper för att få bort överbliven olja. Servera genast, medan mozzarellan är varm.

Notes

italiensk mozzarelle fritte