Summary

Yield
Prep Time20 minutes
ArtiklarItalienska matrecept
Typ av rättTillbehör

Beskrivning

italiensk semifreddo kaffe

Denna grönsaksrätt är utsökt, enkel att göra och passar utmärkt tillsammans med kött eller kyckling.

 

 

Ingredienser

  • 4 aubergin
  • 4 clv vitlöksklyftor
  • 3 rosmarin
  • 2 T olivolja
  • c torrt vitt vin
  • salt

Instructions

Skiva auberginerna på längden och skär sedan skivorna i remsor. Pressa vitlöksklyftorna och bryn på låg värme i olivoljan tillsammans med rosmarinkvistarna. Bränn inte vitlöken, den ska endast smaksätta oljan, inte stekas. Lägg i auberginerna och låt alltsammans lagas på låg värme under lock i 5-8 minuter. Tillsätt vinet, och låt detta förångas långsamt. Salta. Behåll locket på tills auberginerna är synligt mjuka, då är de klara.
Ta bort rosmarinkvistarna innan servering.

Notes

italiensk aubergin med vitlök