Aubergin med vitlök, rosmarin och vitt vin

Summary

Yield4
Prep Time20 minutes
ArtiklarItalienska matrecept
Typ av rättTillbehör

Beskrivning

italiensk semifreddo kaffe

Denna grönsaksrätt är utsökt, enkel att göra och passar utmärkt tillsammans med kött eller kyckling.

 

 

Ingredienser

  • 4 aubergin
  • 4 clv vitlöksklyftor
  • 3 rosmarin
  • 2 T olivolja
  • c torrt vitt vin
  • salt

Instructions

Skiva auberginerna på längden och skär sedan skivorna i remsor. Pressa vitlöksklyftorna och bryn på låg värme i olivoljan tillsammans med rosmarinkvistarna. Bränn inte vitlöken, den ska endast smaksätta oljan, inte stekas. Lägg i auberginerna och låt alltsammans lagas på låg värme under lock i 5-8 minuter. Tillsätt vinet, och låt detta förångas långsamt. Salta. Behåll locket på tills auberginerna är synligt mjuka, då är de klara.
Ta bort rosmarinkvistarna innan servering.

Notes

italiensk aubergin med vitlök